2008. május 30., péntek

047 Újabb virágok

Újabb virágok, pontosabban rózsák kerültek be a lakásba, különböző vázákba. Idekint olyan meleg van, hogy ami reggel még bimbó volt, az estére teljesen nyitva van. Ezért a Gazdi felesége levágott egy csomót és bent, a hűvös lakásban gyönyörködnek bennük. Állítólag isteni illata van. Nekem ugyan jó a szaglásom, de nem tudom, hogy mi ebben az "isteni illat". Egy jó cupákos csont! Annak van illata! De egy virágnak? Közömbös számomra.
Meg kell, hogy írjam, nagyon meleg volt tegnap és tegnap előtt. Ahogy mondani szokták: "kutya meleg van". Nem beszélve arról, hogy télre készült bundám van és ilyen melegben igencsak kényelmetlen. De hát mit lehet tenni? Megpróbálok árnyékba feküdni, ások egy mélyedést, ott hidegebb a föld és belefekszem, sőt a Gazdi is és a felesége is meg szokta nekem locsolni hideg vízzel és úgy fekszem bele, de nem sokat használ.
Azért nem foghatják rám, hogy lusta kutya vagyok, mert meleg ide, forróság oda, ha jön a postás, vagy a gyerekek az iskolából, akkor bizony végigrohanok az udvaron és nekirontok bátran a kerítésnek és jól megugatom őket. Amikor tovább mennek, visszacammogok a helyemre és kipihenem ezt a kis fáradtságot.

Nincsenek megjegyzések: