2008. június 7., szombat

048 Cukkíni, spetnót

Mostanra már dús, zöld az egész kert. Hatalmas levelei vannak a cukkíninek, már virágzik is, sőt már szedett is a Gazdi belőle kis cukkíniket és bevitte rántani az ebédhez.
Sok a kapor, van már borsó, szépen nő a paradicsom és már virágzik is, szóval van mit csinálni a Gazdinak a kertben.
Szép nagy telep van az újzélandi spenótból. Ez a fajta nem olyan erős mint a megszokott rendes spenót és a pucolása is sokkal könnyebb, mert csak a leveleket kell leszedni a száráról és kész.
Nagyon vigyázok mindenre, nehogy belegázoljon valamibe a szomszéd macskája. Csak a kis rigókat engedem be a zöldbe, a galambokat elzavarom. Egész nap az ágyások között járőrözök. Persze azért nem feledkezem meg a dolgomról és a telek másik oldalát is szemmel tartom, nehogy be akarjon jönni valaki idegen, vagy postás. Úgyhogy van mit szaladgálnom egész nap, de hát ez a dolgom és én szeretem is csinálni.
Jó érzés amikor megdícsérnek, hogy "jó kis kutya" vagy "rendes Kutyígó vagy" vagy "ügyes vagy", meg "okos kutya". Szóval ilyesmit szokott mondani a Gazdi is és a felesége is. Tulajdonképpen többet dícsérnek, mint szidnak. De hát nem tehetek róla, néha elvesztem a fejem és olyasmit is csinálok, aminek nem örülnek.

Nincsenek megjegyzések: